De geschiedenis in vogelvlucht

In 1870 start zeemanszoon Theodorus Anthonius zijn eigen slagerij in de stad Groningen. Aan het eigen loket verkocht Theodorus zijn vleesproducten.

De deur in het midden, naast het loket, was altijd de grootste ergernis voor Theodorus. Om zijn klanten te bedienen, moest hij altijd omlopen om zijn producten te halen. De tweede generatie in een inmiddels verbouwde slagerij zorgde voor de naam Vleeshouwerij op de gevel. Nieuwe producten maakten de intrede en de vleeshouwerij genoot enorme bekendheid in Groningen.

oude doos 4.png
oude doos 3.png

De slagerij in oorlogsjaren

De slagerij overleefde de zware oorlogsjaren. De commerciële vaardigheden in combinatie met ambitie en kwaliteitsproducten, maakten slagerij Kroon tot de bekendste in de stad Groningen.

Naast klanten uit de stad, was er steeds meer vraag vanuit de hele provincie, maar ook Friesland en Drenthe. In 1956 werd de eerste Volkswagen gekocht voor transport van vleesproducten.

geschiedenis3.jpg
geschiedenis2.jpg

Recente geschiedenis

Onder leiding van de 4e generatie Kroon ontstond een enorme groei en het afzetgebied werd groter. De slagerij in Groningen had geen uitbreidingsmogelijkheden. In 1964 opende Bert Kroon een moderne vleeswarenfabriek in het Friese Zwaagwesteinde. Begin jaren 70 werd de vraag naar Kroon producten landelijk.

Vandaag de dag zijn de Kroon producten niet meer weg te denken in de supermarkt. In 2006 is Kroon overgenomen door Gepo Vleeswaren uit Nieuw-Vennep. De vleeswarenfabriek in Zwaagwesteinde is nog steeds zelfstandig in bedrijf.

Meer over Kroon Vleeswaren

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan direct contact met ons op!

Contact opnemen